Διαμαρτυρία Γεωργιτσιανων Αττικής προς το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο επίκεντρο η κατάργηση λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη- Γεωργίτσι

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με λύπη μας, πληροφορηθήκαμε ότι διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες της άγονης αυτής γραμμής, ανέμεναν επισκέπτες που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, γονείς και παππούδες μόνιμοι κάτοικοι των χωριών, περιμένουν με αγωνία την προσέλευση μελών της οικογενειάς τους, από Αθήνα.

Πρόκειται για μία άγονη γραμμή και η διοίκηση του ΚΤΕΛ ,οφείλει να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία  ,ιδιαίτερα σε εποχή Πανδημίας. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, θα μπορούσε να διεκδικήσει επιδότηση της ανωτέρω άγονης γραμμής, από το ελληνικό δημόσιο.

Ο Ταΰγετος αποτελεί την  υψηλότερη οροσειρά της  Πελοποννήσου. Ο Ταΰγετος καταλαμβάνει εκτάσεις των νομών ΛακωνίαςΜεσσηνίας και Αρκαδίας.  Επιβλητικός και ωραίος   ο Ταϋγετος, το “αρσενικό βουνό”, όπως τον έχει αποκαλέσει η συγγραφική πένα, καλύπτει με τη μεγαλοπρέπειά του τη  Λακωνία, συνθέτοντας τα ανεπανάληπτα τοπία της. Μέσω του Γεωργιτσίου, Αγόριανης, Λογκανίκου: συνδέεται η Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, με την Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας.

Οι εμπορικές σχέσεις Αρκάδων και Λακώνων, υπήρξαν πάντοτε άριστες και επικρατούσε πνέυμα καλής πίστεως ,  πνεύμα αλληλοκατανοήσεως,  και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Σε εποχή Πανδημίας, θα πρέπει να υπερισχύει η κοινωνική ευαισθησία και όχι το κέρδος. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν δικαιολογεί καταργήσεις, αλλά ενισχύσεις. Η Καραντίνα  λόγω της Πανδημίας  Covid 19,  επέφερε σημαντικό πλήγμα στην τοπική οικονομία  . Έντονη ανησυχία προκαλεί η ανάλυση του ΟΟΣΑ για τις επιπτώσεις ανά οικονομία, ανάλογα με το πλήγμα που δέχεται κάθε κλάδος, καθώς η Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχει το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη φάση της “καραντίνας”. Τουρισμός, ταξίδια αλλά και υπηρεσίες που απαιτούν στενή σχέση με τον πελάτη, δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown, οι υπηρεσίες εστίασης διασώζονται εν μέρει, η οικοδομή “παγώνει” ΄λόγω της δυσκολίας των μετακινήσεων και της αναστολής.

Εν κατακλείδι, ζητώ την άμεση επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας ,κατόπιν αιτήματος πολλών συμπατριωτών μου και την διεκδίκηση κρατικής επιδότησης, ως άγονη γραμμή.

                                                                                                       Με εκτίμηση,

                                                                                                       Αθήνα, 1/7/2020,

                                                                                                       Αρ.πρωτ. 159/1-7-2020,

                                                                                                      Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου των εν

                                                                                                      Αττική Γεωργιτσιάνων     Λακεδαίμονος,

                                                                                            Χρήστος Ηλ. Τσίχλης,

                                                                                            Βερανζέρου 34 Τ.Κ. 10432 Αθήνα