Νέες δεσμεύσεις για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Μετά την συνάντηση που είχε η επιτροπή των κατοίκων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερούτη Θεοδ. (18-10-2019) για το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , το οποίο διεκδικείται από το 1986 , είναι ιδρυμένο από το 1994 και διαθέτει οικόπεδο από το 2008 , πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση , για το ίδιο θέμα , με τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Βακαλόπουλο Χρ. στις 27-11-2019 .

ΚΑΙ οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι δεσμεύθηκαν πως μετά από ενημέρωση που θα ζητήσουν αρμοδίως και ύστερα από μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία , θα απαντήσουν για το «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με αυτό το σοβαρότατο θέμα της τοπικής εκπαίδευσης , το οποίο εκκρεμεί , αναίτια και προκλητικά , επί 33 ολόκληρα χρόνια , με μια ανάθεση Μελέτης της τέως Νομαρχίας Λακωνίας να έχει καταπέσει δικαστικά και δυο προγραμματικές συμβάσεις δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχουν ακυρωθεί .

Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένουν , το συντομότερο , την κοινή απόφαση του δήμου Σπάρτης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου , που για μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπογραφή μιας νέας ΣΩΣΤΗΣ προγραμματικής σύμβασης , η οποία θα εξασφαλίζει αυτή τη φορά την απρόσκοπτη διαδικασία εκπόνησης Μελέτης και Κατασκευής του 6ου Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης το συντομότερο δυνατό .