“Δεν κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της Κεραμέως οι ΡΟΜΑ”

Ανακοίνωση ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Το γραφείο τύπου της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ανακοινώνει ότι η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά δεν προέβη σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, αλλά και της Υφυπουργού, κ. Σοφίας Ζαχαράκη, όπως εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε χθες σε κάποια site.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και η ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών επιβάλει την προσεκτικότερη προσέγγιση της πραγματικότητας εκ μέρους των διαχειριστών των ΜΜΕ.

Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με βάση δύο έγκυρα κείμενα που καταγράφουν τη σημερινή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και η επιστολή-υπόμνημα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ προς την κ. Υπουργό Παιδείας.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά απέστειλε εκτάκτως υπόμνημα-επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας στις 27/11 εκθέτοντας την κατάσταση καθώς και επέδωσε την εισαγγελική παραγγελία της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας, προκειμένου να μπει τέλος στην κατάφωρη παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος όλων στην εκπαίδευση και στη μη ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ