Colpo grosso ΟΤΕ με την NOVA.

oteΜάχη χαρακωμάτων για τον έλεγχο της Forthnet και την πολύφερνη νύφη τη NOVA καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο γαϊτανάκι των μνηστήρων έχει εισέλθει και ο ΟΤΕ ο οποίος θέλει να κάνει το colpo grosso με την εξαγορά της NOVA.

Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι διεργασίες στο μέγαρο του ΟΤΕ με στόχο την εξαγορά της NOVA καθώς στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός παίχτης στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης καθιστώντας την είσοδο άλλης εταιρίας πολύ δύσκολη καθώς θα χρειάζονται πολύ σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να ανταγωνσιτεί το κοινό δίδυμο NOVA-OTE TV.

Παράλληλα ο ΟΤΕ θα επωφεληθεί  από το μεγάλο δείκτη πιστότητας κοινού που έχουν οι συνδρομητές της NOVA και θα μειώσει το κόστος λειτουργίας καθώς θα είναι πολύ μεγάλες οι συνέργειες και θα εξοικονομηθούν από τις οικονομίες κλίμακος.

Να σημειωθεί ότι συνδρομητές της NOVA πλησιάζουν τους 500 χιλιάδες. Η Forthnet έχει ρίξει στην αγορά πακέτο που περιλαμβάνει και τις βασικές υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, το οποίο εξασφαλίζει δωρεάν αστικές, υπεραστικές κλήσεις, ADSL, πλήρη εξοπλισμό αλλά και με 12 ώρες κλήσεις προς κινητά με περίπου 35 ευρώ τον μήνα.

Το «κλειδί» των εξελίξεων στη Forthnet κρατούν οι Άραβες της ΕΙΤ που ελέγχουν το 45% των μετοχών της. Οι Άραβες βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον  που υπάρχει για την Forthnet  εκτιμούν ότι μπορούν να ανεβάσουν το τίμημα.
Ωστόσο μια τέτοια κίνηση του ΟΤΕ έχει προκαλέσει συναγερμό στα επιτελεία της Vodafone και της Wind οι οποίες κατέχουν το 38,765% της Forthnet μπορούν να μπλοκάρουν μια κίνηση από την πλευρά του ΟΤΕ.

Νίκος Κονδυλόπουλος