Cheese cake με μπισκότα χαρουπιού και κρέμα πορτοκάλι

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
200 γρ μπισκότα με χαρούπι
200 γρ μπισκότα πτι μπερ
150 γρ μαργαρίνη λιωμένη
500 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά ή φυτική
400 γρ ανθότυρο
100 γρ γιαούρτι 2%
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μαρμελάδα πορτοκάλι για επικάλυψη

Τρόπος παρασκευής
1. Τρίβετε τα μπισκότα και τα ενσωματώνετε στη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνετε σε ταψί ή τσέρκι και πιέζετε καλά ώστε να βραχούν τα μπισκότα.
2. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ανθότυρο, μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
3. Στρώνετε την κρέμα επάνω από το μπισκότο. Καλύπτετε την επιφάνεια της κρέμας με την μαρμελάδα πορτοκάλι και βάζετε στο ψυγείο.