Στέγνωσαν την αγορά της Σπάρτης τα capital controls! Πυκνώνουν τα … φέσια!

Σε καθεστώς σύγχυσης βρίσκονται οι Λάκωνες, με τις Τράπεζες για πρώτη φορά κλειστές εδώ και μέρες! Τα capital controls έχουν νεκρώσει την αγορά, το χρήμα που κυκλοφορεί είναι περιορισμένο, οι συναλλαγές γίνονται μόνο τοις μετρητοίς και τα «φέσια» πυκνώνουν!

Όπως είναι λογικό, η έλλειψη ρευστού προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές ενοικίων, ρεύματος, τηλεφώνου, εφορίας και ταμείων. Με την ανασφάλεια να είναι διάχυτη, οι λάκωνες πολίτες κρατούν τα 60 ευρώ που βγάζουν από τα ATM, για να καλύψουν κυρίως τις βασικές τους ανάγκες.

Όπως φαίνεται, η ομαλότητα στις τράπεζες θα αργήσει να αποκατασταθεί αφού, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα κεφάλαια που διαθέτουν είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με όσα ζητούν οι καταθέτες.

Η αγορά στη Σπάρτη έχει στεγνώσει από ρευστότητα και τα εμπορικά καταστήματα από πελάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η αγορά τροφίμων παραμένει ζωντανή. Μάλιστα, αρκετοί επιχειρηματίες υποχρεωτικά δίνουν αναγκαστικές άδειες στους υπαλλήλους τους.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών, με αντικείμενο την έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα καθορίζει τον τρόπο της λειτουργίας των τραπεζών από αύριο Πέμπτη  09/07.

Όλα αυτά καθώς και άλλα ζητήματα, όπως το τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα κι εδώ και δέκα μέρες έχουν λάβει μόνο 120 ευρώ από τα γκισέ και άλλα προβλήματα  που ανέκυψαν τις προηγούμενες μέρες θα συζητηθούν και θα προβλεφθούν στη νέα ΠΝΠ.