Cake μπανάνας με αμύγδαλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα μίας γευστικής συνταγής

Υλικά
175 γρ μαργαρίνη
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ τσ μπράντι
1 κ γλ κανέλα
1 κ γλ γαρύφαλο
2 φλ τσ κόκκινη φαρίνα
2 ώριμες μπανάνες λιωμένες

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και το μπράντι. Ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα και το γαρύφαλο και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά.
Ανακατεύετε και προσθέτετε τις μπανάνες.
2. Συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέϊκ.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο για 45′-50′. Βγάζετε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και το αφήνετε να κρυώσει καλά επάνω σε σχάρα.
4. Το σερβίρετε σε πιατέλα και το γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.