Κέικ με χαρούπι και ξηρούς καρπούς

Μία ακόμη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
250 γρ αλεύρι γοχ
130 γρ χαρουπάλευρο
150 αλεύρι ολικής άλεσης
1 φακελλάκι μπέκιν πάουντερ
1 κ γλ μαγειρική σόδα
300 γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ νερό
150 γρ καλαμποκέλαιο
2 κ γλ τριμμένο τζίντζερ
1 κ γλ σμυρνιό μπαχάρι
1 βανίλια
1 κ σ ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (αποξηραμένα)
5 βερύκοκα, ψιλοκομμένα ”
100 γρ ξηροί καρποί, της αρεσκείας σας

Τρόπος παρασκευής
1. Αναμειγνύετε τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα αυγά, το νερό, το καλαμποκέλαιο, τα μπαχάρια, τα αρωματικά και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας πολύ καλά.

2. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο, βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια φόρμα κέϊκ και ψήνετε για 1 ώρα περίπου, δοκιμάζοντας με την λάμα μαχαιριού,
ώστε να βγαίνει στεγνό.