Banana Toffee ή Banoffee η αυθεντική συνταγή

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.45 πμ, η κυρία Μαίρη Παναγάκου επιστρέφει στην πρωινή ζώνη του Fly για ... μοναδικές συνταγές!

Υλικά400 γρ ζαχαρούχο γάλα100 γρ βούτυρο λιωμένο250 γρ μπισκότο300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά3 ώριμες μπανάνεςΤρόπος παρασκευής1/ Βράζετε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες, φροντίζοντας πάντοτε να είναι καλυμμένη με νερό. Έτσι θα γίνει πηχτή και θα καραμελώσει περισσότερο. Αφήνετε να κρυώσει καλά.

2/ Τρίβετε τα μπισκότα στο μιξεράκι και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείτε σαν βάση το μείγμα μπισκότου βουτύρου στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 20-22 εκ. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί.

3/ Στρώνετε την καραμέλα επάνω στη βάση με το μείγμα μπισκότου. Κατόπιν τοποθετείτε σε σειρά τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και τέλος γαρνίρετε με την σαντιγί. Αν σας αρέσει πασπαλίζετε με καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο ή τριμμένη σοκολάτα.

Μαίρη Παναγάκου