Αθώος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης – Ένοχοι 11 αυτοδιοικητικοί

Σε περίοδο πολύμηνης αγωνίας εισήλθαν πλέον οι 11 νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης μετά την καταδίκη τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, ενώ κλίμα αβεβαιότητας εξαπλώνεται στο δήμο.

Δεκατέσσερις αυτοδιοικητικοί κάθισαν χθες στο εδώλιο για το αδίκημα της κακουργηματικής πράξης της απιστίας σχετική με την υπηρεσία από κοινού , με αντικείμενο πράξης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Οι 11 καταδικάστηκαν ενώ τρεις αθωώθηκαν.

Αθώοι και ένοχοι

Όπως έγινε γνωστό , το δικαστήριο κήρυξε αθώους τον νυν δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ και τους τέως δημοτικούς συμβούλους Δημήτριο Κουτρούλη και Γιώργο Παναγιωτόπουλο ενώ επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων στους υπόλοιπους κατηγορούμενους: Διονύσιο Μάλιαρη, Ανδρέα Κορομηλά , Νικόλαο Κόλλια , Παναγιώτη Δημητρόπουλο , Νεόφυτο Παπαδόπουλο και στους πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες Αλίκη Τεμπέλη, Τρύφωνα Περδίκα, Βασίλειο Αρβανίτη, Παναγιώτη Σάμαρη , Δημήτριο Βραχνή , Γεράσιμο Βαγγελάκο.

Επτά από τους κατηγορούμενους είχαν τον ίδιο συνήγορο υπεράσπισης, τον κ. Μιλτιάδη Δημητρόπουλο: οι Διονύσης Μάλιαρης, Ανδρέας Κορομηλάς, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Βασ.. Αρβανίτης, Τρύφωνας Περδίκας, Αλίκη Τεμπέλη και Δημ. Κουτρούλης.

Ποια είναι η συνέχεια

Η ποινή των καταδικασθέντων είναι εφέσιμη  και ήδη ασκήθηκε έφεση. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «οι καταδικασθέντες μπορούν χωρίς πρόβλημα να κατέλθουν στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, αναμένοντας την τελεσίδικη απόφαση. Αν η έφεσή τους έχει καταδικαστικό χαρακτήρα τότε θα πάψουν να ασκούν τα όποια καθήκοντα έχουν ενώ θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο».

Η κατηγορία

Η δίωξη εναντίον των αιρετών, ασκήθηκε με αφορμή απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο του 2013, για αναστολή είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από 79 επιχειρήσεις, σε κάποιες εκ των οποίων συμμετέχουν ως συνιδιοκτήτες και κάποιοι εκ των κατηγορουμένων.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι ότι όλοι τους, ενώ ήταν αρμόδιοι για το προσδιορισμό και την είσπραξη των δημοτικών τελών και προστίμων, «εν γνώσει τους επιχείρησαν να ελαττώσουν την περιουσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης», η διαχείριση της οποίας, τους ήταν εμπιστευτική, και «να τον ζημιώσουν κατά το ποσό των 2.261.375,27 ευρώ, με αντίστοιχο περιουσιακό όφελος 79 επιχειρήσεων».

Δήλωση Ναμπίλ Μοράντ

“Έχω τονίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την αυστηρή προσήλωση  μου στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

Εκ πεποιθήσεως υποστήριζα πάντοτε ότι ανεξάρτητα από τα μέσα και τις μεθόδους που ορισμένοι – λίγοι ευτυχώς – επιστρατεύουν προκειμένου να επιτύχουν τις επιδιώξεις τους το φως τελικά νικά το σκοτάδι, η αλήθεια το ψέμα και η αδήριτη πραγματικότητα, τη συκοφαντία, την κακοήθεια, τη χυδαιότητα και τη λάσπη.

Αυτό επιβεβαίωσε πανηγυρικά σήμερα η ομόφωνη Δικαστική Απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας για το αδίκημα της κακουργηματικής πράξης της απιστίας σχετική με την υπηρεσία από κοινού , με αντικείμενο πράξης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ( Δημοτικής Περιουσίας).

Παρά το ότι  εγώ δικαιώθηκα( και άλλοι δύο συνάδελφοι) από την απόφαση του Δικαστηρίου δεν μπορώ να μην εκφράσω την διαφωνία και την αντίθεση μου για την καταδίκη έντεκα (11)συναδέλφων αυτοδιοικητικών με  ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων τους επειδή ψήφισαν κατά την συνείδηση τους στην συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να προκαλέσουν οικονομική απώλεια στον δήμο ,δικάστηκαν με μια αυστηρή απόφαση.

Δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός τους στην παραπέρα προσπάθεια δικαίωσης και αθώωσης τους.
Η πολιτική θα πρέπει να διεξάγεται στα δημοτικά συμβούλια και όχι στα δικαστήρια.
Θα συνεχίσω να υπηρετώ την κοινωνία του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τον απλό κόσμο, και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντά του απέναντι σε οποιαδήποτε συμφέροντα, όσο ισχυρά και αν είναι.

Αν αυτό από κάποιους θεωρείται “αμάρτημα”, καθώς και το γεγονός ότι δεν ανήκω στους “πορφυρογέννητους”, ας το πάρουν απόφαση και ας το χωνέψουν, ότι μοναδικός εντολοδόχος μου είναι ο λαός του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.»

patrinsews.com