Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός για τους Τρεις Ιεράρχες

Με την πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών – κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Τριών Ιεραρχών ,προστατών της παιδείας και των Γραμμάτων, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή και συγχάρηκε ιδιαίτερα τον Αιρετό του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ευθ. Τουρνά για την αριστοτεχνικά δομημένη ομιλία του. Δεσμεύθηκε δε ότι όσο ζει ,θα συνεχιστεί ο εορτασμός της εορτής των Τριών Ιεραρχών κατά τον ίδιο τρόπο , αφού αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς από το 1985.

Στον Εσπερινό μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος , ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Γ. Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης Ελ. Δαράκη, ο Σ.Ε.Ε. κ Αντ. Κοκκονός και όλα τα στελέχη της παράταξης ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που ανέλαβαν την αρτοκλασία εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος συνομίλησε, κέρασε τους εκπαιδευτικούς και τους χάρισε συμβολικά ένα βιβλίο.