Αργολίδα: Βγήκε η θάλασσα στην στεριά στην περιοχή Αγ. Άννας Νέας Κίου

Νεκρή χελώνα ξέβρασαν τα κύματα στην Νέα Κίο

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά από τους δυνατούς νοτιάδες, μαζί πέτρες και χαλίκια, στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων στην Αργολίδα, ενώ μεγάλο τμήμα του δρόμου εξαφανίστηκε, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. θυελλώδεις νοτιάδες που έπληξαν τα παράλια της Αργολίδας από τη νύχτα του Σαββάτου σήκωσαν μεγάλα κύματα με συνέπεια πέτρες και χαλίκια από τον βυθό να βγουν στο οδόστρωμα της παραλιακής οδού Ν. Κίου Μύλων.

Στο ύψος περίπου της Αγίας Άννας μάλιστα τμήμα του οδοστρώματος κατέρρευσε από τα μανιασμένα κύματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και για αυτό τον λόγο έχουν τοποθετηθεί κώνοι. Κίνδυνος υπάρχει και από τις πέτρες που βρισκονται σε πολλά σημεία του δρόμου.

Οι σφοδροί άνεμοι και τα μανιασμένα κύματα στον Αργολικό κόλπο εκτός από κάθε λογής υλικά όπως ξύλα, φύκια ακόμα και σκουπίδια, ξέβρασαν μέχρι και μια μεγάλη νεκρή θαλάσσια χελώνα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. Η άτυχη χελώνα εντοπίστηκε από περιπατητές νωρίς το πρωί στην παραλία Νέας Κίου στο ύψος του εργοστασίου Πελαργός. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ανάσυρση και την υγειονομική της ταφή.