Αργολίδα | 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου (Δείτε φωτογραφίες)

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών

Δόθηκε η εκκίνηση του 7ου Μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου Ναυπλίου από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χιλιομέτρων και 2,5 χιλιόμετρων και συνολικά σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελου Παπαποστόλου φέτος συμμετείχαν 2.500 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα. Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν ήταν και οι πρωταθλητές Ντενίς Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

Τον 7ο Μαραθώνιο Ναυπλίου διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την υποστήριξη της Δ/νση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard.