Δήλωση Αραχωβίτη για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Την εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών, χαιρέτισε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση :
<<Η συγκεκριμένη μέρα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι πολύ σημαντική και κομβική καθώς φτάσαμε να έχουμε μπροστά μας, πέρα από τη φαντασία μας, τυπωμένες σε μακέτα προτάσεις για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι ένα όραμα όλων των λακωνικών φορέων για το οποίο εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Εργάστηκε η περιφερειακή αρχή, η εφορεία αρχαιοτήτων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ιδιαιτέρα σημαντικές ήταν οι ενέργειες της κυρίας Βλαζάκη, η οποία γνωρίζει την περιοχή και την ιστορία του ΧΥΜΟΦΙΞ καθώς και τα προβλήματα που πραγματικά υπήρχαν και έδωσε λύσεις ώστε να ξεπεραστούν όλα αυτά με ταχύτητα και να είμαστε στη σημερινή μέρα. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αντίθετα, έχουμε να μοιραστούμε τη χαρά της σημερινής ημέρας και κάθε μέρας από εδώ και πέρα στην πορεία της υλοποίησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.>>
Επισημαίνουμε ακόμα τη συμβολή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση, το οποίο χρηματοδότησε το 2018 την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 2,7 εκ. € από το ΠΔΕ για τη μελετητική διαδικασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ