Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι Κορινθίας

Λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Το μέτρο της τεκμαρτής φορολόγησης είναι άδικο, αντισυνταγματικό και δεν λαμβάνει υπόψιν πως οι Δικηγόροι είναι η μόνη κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών που προκαταβάλλουν φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ μέσω των γραμματίων προείσπραξης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου φορολογική επίθεση, που έχει ως αποτέλεσμα πολλές και πολλοί συνάδελφοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις και να έχουν σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο πλαίσιο της ως άνω αντίθεσής του το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, σε έκτακτη συνεδρίαση της 12ης-11-2023, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την από 11-11-2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε τα κάτωθι:

1. Την αποχή των μελών του, από 13.11.2023, από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας, όπως καθορίζεται από τον Ν. 4270/2014) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

2. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023.

3. Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο.

4. Την αποχή των μελών του από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, λαμβανομένης υπόψιν της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.

Το πλαίσιο της αποχής υπό τα στοιχεία 1, 2, 3 και 4 δεν θα είναι το υφιστάμενο μέχρι σήμερα στις περιπτώσεις αποχής, αλλά πολύ αυστηρότερο, και θα καθοριστεί με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

5. Την αποχή των μελών του από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου).

6. Τη συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 22/11/2023 και ώρα 13:00.

7. Τη δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων.

8. Τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Τη δημιουργία σποτ το οποίο θα προβληθεί στην τηλεόραση και το διαδίκτυο και πληρωμένης καταχώρησης σε Κυριακάτικα έντυπα.

9. Την αποστολή επιστολών σε όλους τους βουλευτές του Νομού, προκειμένου να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος.

10. Την επανεξέταση της πορείας των κινητοποιήσεων μετά την νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας την 25η-11-2023 στην Αθήνα.