Αποσύρεται από τις ευρωεκλογές η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Παραιτήθηκε και ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών για την διαρροή των email των αποδήμων

Την πρόθεση της να μην συμμετέχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές – εάν το θέμα με τα e mail στους απόδημους δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως – ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.  

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.

Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Παραιτήθηκε και ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών για την διαρροή των email των αποδήμων

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό υπέβαλλε σήμερα ο ΓΓ του ΥΠΕΣ,  Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η οποία και έγινε δεκτή. 

Η παραίτηση του ανακοινώνεται λίγη ώρα μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα email που στάλθηκαν από την ευρωβουλευτή στους απόδημους Ελληνες για την επιστολική ψήφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, παράλληλα με αυτές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, οπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δικη τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται, σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε αυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Πηγή: skai.gr