Απόκριες 2024 στη Σπάρτη με παιδικό καρναβάλι

Ο Δήμος Σπάρτης προγραμματίζει την έναρξη του καρναβαλιού με θέμα «Γαϊτανάκι - Χοροί» στη Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης ετοιμάζεται να διασκεδάσει και να γιορτάσει με ξεχωριστό τρόπο τις Αποκριές και τα Κούλουμα το 2024. Μαζί με τα πιο κλασικά δρώμενα οργανώνει την πραγματοποίηση παιδικού καρναβαλιού και προσκαλεί τους παιδικούς μας φίλους να δηλώσουν συμμετοχή και να κάνουν πιο γιορτινές τις ημέρες αυτές.

Στα πλαίσια της εν λόγω ιδέας, το πρωϊ του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Σπάρτης προγραμματίζει την έναρξη του καρναβαλιού με θέμα «Γαϊτανάκι – Χοροί» στη Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, με διάφορα αποκριάτικα δρώμενα και απευθύνει πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής σε κάθε μαθητή/μαθήτρια του σχολείου σας που διαθέτει γαϊτανάκι.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, η πόλη της Σπάρτης οργανώνει το Παιδικό Καρναβάλι και καλεί όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Σπάρτης να στηρίξουν με τη συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών την υλοποίησή του, δηλώνοντας συμμετοχή και μετατρέποντας τη πόλη μας σε ένα μεγάλο καρναβαλικό πάρτι γεμάτο κεφάτους μασκαράδες.

Καλούμε το κάθε σχολείο να διαλέξει τη δική του θεματική ενότητα στο Παιδικό Καρναβάλι, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή – μαθήτρια να αναζητήσει το αποκριάτικο κοστούμι της αρεσκείας του, σύμφωνα με τη επιλεγμένη θεματική ενότητα του σχολείου που ανήκει, συμμετέχοντας έτσι στον κόσμο ενός παιχνιδιού φαντασίας.

Παρακαλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για την συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Σελίμου στον FLY,  πρόκειται για μια επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία προς ενημέρωση και περαιτέρω συνεννόηση ενόψει των Αποκρεών και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κουρτσούνης
Ο Εντεταλμένος Σπυρίδων Σελίμος