Αναστολή αθλητικής δραστηριότητας για τον Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης

Ανακοίνωση του Συλλόγου

Το 2013, κόντρα στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονταν, λόγω της διαρκούς διογκωμένης οικονομικής κρίσης που έπληττε τη χώρα μας, επηρεάζοντας κάθε υγιή πυλώνα της κοινωνίας -ανάμεσά τους και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός- αποφασίσαμε να επανιδρύσουμε τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κοκκινόραχης, δίνοντας μία επιπλέον διέξοδο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο που αγαπάμε.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, παρά τα όποια λάθη και τις αστοχίες μας, προσπαθήσαμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών, των στόχων και της νοοτροπίας μας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.  Η ομάδα μας, όπως είναι γενικά παραδεκτό, στηρίχθηκε σε δύο βασικές αρχές: την υγεία των αθλητών και τις καινοτόμες δράσεις.

– Το πρώτο και βασικότερο μέλημα για εμάς αποτέλεσε και αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και εάν σε κάποια περίπτωση δεν εκτιμήσαμε σωστά τα δεδομένα, πάντοτε προσπαθούσαμε και προσπαθούμε να στηρίζουμε τους αθλητές μας με όλες μας τις δυνάμεις και να βελτιώνουμε τις παροχές μας προς αυτούς.

– Η δεύτερη και εξίσου σημαντική είναι η πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών, που δεν συναντώνται εύκολα στο καλεντάρι ομάδων επιπέδου Α1 ή Β τοπικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπως α) η διοργάνωση των Ιππικών Αγώνων Αγίας Τριάδος και η ανάδειξη της ιστορίας της Αγίας Τριάδος Κοκκινόραχης μέσω ντοκιμαντέρ, β) η  ετήσια έκδοση των match programs, γ) η διοργάνωση φιλικού αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και ομάδας κατηχητικών σχολείων με την συμμετοχή του παλαίμαχου παίκτη των ΠΑΟΚ και Καλαμάτας, Αντώνη Μαυρέα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν προς ενίσχυση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, δ) η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο διερεύνησης πιθανής συνεργασίας, και η χορήγηση αθλητικού υλικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ομάδα μας, κ.ά. Αποκορύφωμα όλων αποτέλεσε η συνεργασία μας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω μιας σειράς δράσεων (μπαζάρ, εμφάνιση της ομάδας μας με λογότυπο του Ιδρύματος, δημιουργία δύο βίντεο/σποτ για την παρουσίαση της φανέλας μας και το «Χαμόγελο» ), που δημοσιεύθηκαν και προβλήθηκαν στον εθνικό ηλεκτρονικό αθλητικό Τύπο της χώρας, προβάλλοντας ταυτόχρονα το λακωνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα, εν έτει 2020 η πανδημία και η απρόβλεπτη εξέλιξή της διαδέχθηκε την οικονομική κρίση, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς η απαγόρευση εκδηλώσεων όλων των ειδών -οι οποίες αποτελούν τις βασικές πηγές εσόδων για τα σωματεία-, αλλά και τα αυστηρά και κοστοβόρα πρωτόκολλα υγιεινής, οδηγούν μοιραία αρκετές ομάδες σε τέλμα.

Με γνώμονα πρωτίστως την υγεία των παικτών μας, αλλά και λόγω της δυσχερούς  οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το σωματείο μας, το Δ.Σ. βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης δεν θα συμμετάσχει στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της ερχόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς, αναστέλλοντας την αθλητική το
υ δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τα μέλη τεχνικών επιτελείων που μας εμπιστεύτηκαν, συνεργάστηκαν μαζί μας και δημιουργήσαμε -όπως παλιά- μια ομάδα-παρέα, τους -εντός κι εκτός χωριού- φίλαθλους μας και τους παλαιούς μας αθλητές που ακολουθούσαν την ομάδα και στήριζαν ηθικά τις προσπάθειές μας και τους χορηγούς που συνέδραμαν στην επίτευξη των στόχων μας.

Ευχόμαστε στους ανθρώπους και τους φορείς που συγκροτούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό υγεία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Το Δ.Σ.

του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού

Ομίλου Κοκκινόραχης (Π.Α.Ο.Κ.)