Καυστική ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λακωνία

Στην περιοδεία του στο Νομό μας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους Λάκωνες προφανώς θεωρόντας ότι δεν έχουν μνήμη και πείρα από τη δική του θητεία σαν πρωθυπουργού. Έτσι, αναφέρθηκε στην ομιλία του στους αγρότες και κυρίως στους ελαιοπαραγωγούς. Βέβαια φρόντισε να αποσιωπήσει την κοινή συμφωνία που έχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝ.ΑΛ. στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, στις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της, που υπηρετούν την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλιακών ομίλων, σπρώχνοντας σε βίαιο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση. Στην κριτική του αναλώθηκε μόνο στο γιατί δεν διεκδικεί η σημερινή κυβέρνηση πόρους για την έκτακτη ενίσχυσή τους. Κουβέντα για ζητήματα που καίνε τους φτωχούς αγρότες όπως τα χαράτσια και η φοροληστεία των αγροτών, οι συνεχείς αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα κ.τ.λ., τη στιγμή που πάνε σύννεφο οι φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μίλησε για την προστασία της Α΄ κατοικίας και τους πλειστηριασμούς στους οποίους προχωρά η Κυβέρνηση της ΝΔ ¨ξεχνώντας¨ να αναφέρει ότι σαν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την άθλια κατασταλτική νομοθετική πράξη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και ανήγαγε σε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, οδηγώντας σε αυτεπάγγελτη δίωξη κινητοποιήσεις με τέτοιο χαρακτήρα. Η ΝΔ προχωράει με στρωμένο το έδαφος στα επόμενα βήματα και είναι έτοιμη να επιβάλει το “νόμος και τάξη”. Υπόλογες για το ξεσπίτωμα του λαού είναι όλες οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ που, με τα μνημόνια, θωράκισαν το τραπεζικό σύστημα με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις στο όνομα των “κόκκινων” δανείων και άφησαν απροστάτευτο τον λαό που πλήρωσε τους ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους και τώρα του παίρνουν και το σπίτι.
Μίλησε για την εξωτερική πολιτική και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου συγκρίνοντας το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής και ένθερμος υποστηρικτής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Άλλωστε είναι χαρακτηριστική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ με την οποία μετατρέπεται η Ελλάδα σε απέραντο στρατόπεδο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πέρα από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν Κυβέρνηση την είχε προετοιμάσει και πως το «Παρών» δεν είναι καταψήφιση, με τη στάση του «ξεπλένει» για ακόμη μια φορά τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αφού επιμένει να καλλιεργεί προσδοκίες ότι με μια καλύτερη διαπραγμάτευση θα μπορούσαν να υπάρξουν «θετικές» παρεμβάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα Ελληνοτουρκικά.
Η συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ¨διαβολικα καλού¨ Τραμπ όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο ¨πρώτη φορά αριστερά¨, Αλέξης Τσίπρας, μας εμπλέκει σε ακόμα πιο επικίνδυνα παιχνίδια που εγκυμονούν κινδύνους για τη χώρα μας, τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
Συμπερασματικά, καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νεολαίους και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα της Λακωνίας να μην ξεγελαστούν από την προσπάθεια που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν διεύρυνση της ¨προοδευτικής συμμαχίας¨ στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και αυτή του η επίσκεψη στο νομό μας. Τα φθαρμένα υλικά του παλιού δικομματισμού που συλλέγει κανέναν δεν μπορούν να εξαπατήσουν και τίποτα το προοδευτικό δεν έχουν να προσφέρουν στα λαϊκά στρώματα. Εξάλλου, πείρα υπάρχει από την πρόσφατη διακυβέρνησή του και ξεκάθαρη εικόνα δίνει η σημερινή του στάση με τις ανούσιες κοκορομαχίες που μόνο στόχο έχουν να συσκοτίσουν και να κρύψουν τη βαθύτερη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη βάση της πολιτικής τους, το ότι ο ένας συνεχίζει στην ίδια γραμμή τη διακυβέρνηση που άφησε ο άλλος.