Αμυγδαλωτά με ροδόνερο

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
(για 40 κομμάτια)
2 ασπράδια αυγών
1 κρόκο αυγού
600 γρ ζάχαρη
ο χυμός 1 μικρού λεμονιού
2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
2 κ σ ροδόνερο
1 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1-2 κ σ φρυγανιά τριμμένη
2 φλ τσ ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

1. Χτυπάτε σε ένα μπολ ή μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε κατόπιν τον κρόκο του αυγού, την εσάνς του πικραμύγδαλου και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

2. Πλάθετε αμυγδαλωτά στο σχήμα μικρού στρογγυλού κουραμπιέ (εάν είναι αραιό το μείγμα τότε μόνο προσθέτετε λίγη φρυγανιά).

3. Τοποθετείτε τα αμυγδαλωτά σε λαμαρίνα, πάνω στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 15′ στους 200ο.

4. Αφού ροδίσουν ελαφρά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα ραντίζετε αμέσως με ροδόνερο. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.