Αγκινάρες τουρσί από την Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα

Υλικά
20 αγκινάρες φρέσκες
5 λεμόνια
2 φλ τσ ξύδι από σταφύλι
αλάτι
καλό ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό που έχετε στίψει τα λεμόνια. Βάζετε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι και 2 φλ τσ ξύδι. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτετε τις αγκινάρες και τις ζεματάτε για 4′-5′.
2. Σουρώνετε τις αγκινάρες, τις τοποθετείτε μέσα σε βάζα και γεμίζετε με το ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν. Τις αφήνετε για 10-12 ημέρες σε δροσερό μέρος και μετά είναι έτοιμες να σερβιριστούν σαν ορεκτικό με το λάδι τους.
3. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύδι με χυμό λεμονιού και να προσθέσετε στο βάζο με τις αγκινάρες, λεπτοκομμένες ροδέλες λεμονιού, κλαδάκια μάραθου, πιπέρι σε κόκκους, πιπεριές τσίλι, ή όποιο άλλο αρωματικό θέλετε.