Α.Ε.Λ. – ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2: Η ανάλυση του αγώνα

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ηττήθηκε με 3-2 εκτός έδρας από την Α.Ε.Λ. στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στην ρεβάνς στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Ο Τσιλιανίδης στο 43′ και ο Μανιάς στο 65′ σκόραραν τα γκολ του ΑΣΤΕΡΑ, σε ένα ματς το οποίο διεξήχθη σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ντέλετιτς στο 6ο λεπτό και πέτυχαν το 2-0 με τον Ζίζιτς στο 22′. Από εκεί και πέρα ο ΑΣΤΕΡΑΣ άρχισε να αλλάζει την αγωνιστική του εικόνα, απείλησε με κάποια σουτ και βρήκε το γκολ στο 43′, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη.

Ωστόσο, το 2-1 έγινε 3-1 πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον διαιτητή Σέζο να καταλογίζει πέναλτι στον Αθανασιάδη, ο οποίος είχε διώξει την μπάλα. Ο Ντέλετιτς ευστόχησε και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Αρκάδες. Fernandez και Μανιάς έχασαν τη διπλή ευκαιρία στο 53′, ο Iglesias δεν κατάφερε να σκοράρει λίγα λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ ήρθε στο 65′, με υπεροχο τακουνάκι στην κίνηση από τον Μανιά, μετά από γύρισμα του Κυριακόπουλου. Στο 69′ ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Valiente, ενώ στο 88′ το σουτ του Δουβίκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

30. Αθανασιάδης, 27. Κώτσιρας, 77. Κυριακόπουλος, 5. Τριανταφυλλόπουλος, 4. Πασαλίδης, 6. Valiente, 17. Iglesias, 8. Munafo, 19. Τσιλιανίδης (82′ 22. Rolle), 7. Fernandez (67′ 28. Δουβίκας), 11. Μανιάς