Ξεκινούν αύριο οι Πανελλήνιες Εξετάσεις! Ευχές από το ΚΕΣΥΠ & τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λακωνίας

Η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π)* Λακωνίας, απευθύνουν το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των Λυκείων της Λακωνίας

που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που αρχίζουν την Τετάρτη 28-5-14.

Σε λίγες ημέρες καλείστε να ολοκληρώσετε τον πολύ σημαντικό κύκλο της 12χρονης  Σχολικής σας πορείας με επιστέγασμα  την επιτυχή συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς οι ίδιοι, έχουμε βιώσει την αγωνία της κοπιαστικής αυτής προετοιμασίας. Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική και κρίσιμη  είναι για όλους η περίοδος αυτή, η οποία θα σηματοδοτήσει  το πέρασμα σε μια νέα εκπαιδευτική πορεία, μέσα από τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα της χώρας.

Ξέρουμε  ότι για όλους εσάς αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα στοίχημα δικό σας, των γονέων σας, των εκπαιδευτικών και όλων των υποστηρικτών σας.

Γνωρίζετε, ωστόσο, ότι οι άνθρωποι οφείλουν να θέτουν στόχους, να ονειρεύονται την  επιτυχία και να προσπαθούν σκληρά για  να μπορούν να διεκδικήσουν από τη ζωή  όσα τους αναλογούν.

Για  σας, λοιπόν, τους νέους,  οι οποίοι επιθυμείτε να ανοίξετε νέους ορίζοντες και ονειρεύεστε να κατακτήσετε τη Γνώση και τις Επιστήμες,  ο αγώνας αυτός γίνεται μονόδρομος.

Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε κάνει το καλύτερο για σας. Ξέρουμε ότι έχετε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είσαστε συνεπείς στις σχολικές σας υποχρεώσεις, παράλληλα με την προετοιμασία σας για την Εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που περάσατε για να φτάσετε σε αυτό το στάδιο. Άρα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς σας, έχετε κάνει την πιο δύσκολη διαδρομή, εκείνη της μελέτης και της προετοιμασίας.

Ωστόσο, τώρα είναι η ώρα να διατηρήσετε την  ηρεμία, το δυναμισμό, την ψυχραιμία και τις φυσικές δυνάμεις για να διανύσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το τελευταίο δύσκολο κομμάτι της σχολικής σας ζωής.

Για το λόγο αυτό,  σας ζητούμε να αντιμετωπίσετε αυτή τη δοκιμασία με  αισιοδοξία και θετική σκέψη, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και στην προσπάθεια που έχετε ήδη κάνει.

Θέλουμε επίσης, να απευθύνουμε ευχές και στις οικογένειές σας, αναγνωρίζοντας και τις δικές τους αγωνίες αλλά και τις προσπάθειές τους για τη συμπαράστασή τους προς εσάς.

Εμείς, ως δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,  υποσχόμαστε και σε αυτούς και σε σας, να  εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες, σε ό,τι μας αφορά, ώστε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διενεργηθούν με τον καλύτερο για σας τρόπο.

Σας ευχόμαστε  οι επιδόσεις σας  να ανταμείψουν τους κόπους σας, να δικαιώσουν τον καθημερινό σας αγώνα και να σας ανοίξουν το δρόμο που θα σας οδηγήσει στην πραγματοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων  σας.

Σας  περιμένει ένας δύσκολος, αλλά υπέροχος αγώνας μέσα από τη Γνώση και την Επιστήμη.

Πρέπει, ωστόσο, να θυμίσουμε και σε εκείνους, οι οποίοι έχετε ταυτίσει τη ζωή και τα όνειρά σας με την επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις,  ότι ο δρόμος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είναι η τελευταία και μοναδική σας ευκαιρία για να «κατακτήσετε» τον κόσμο. Πάντα με τη συμπαράσταση των ανθρώπων που σας αγαπούν, με τις υποδείξεις των ειδικών, με Έρευνα από την πλευρά σας και σωστή Πληροφόρηση, αλλά και κυρίως με ευελιξία, επιμονή και ελπίδα, ο καθένας από σας θα μπορέσει να φτάσει στη δική του «κορυφή».

Να θυμάστε, λοιπόν, ότι η Ιθάκη είναι «Η ΖΩΗ» και ο καθένας από εσάς θα βρει το δικό του μοναδικό τρόπο να κάνει το δικό του ταξίδι.

Γι αυτό, καθώς στην πορεία σας θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να θυμάστε πάντα ότι η πραγματική αξία στη ζωή, είναι η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Γεώργιος Παπαδάκος

* Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι: το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λακωνίας  παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε νέους έως 25 ετών και τις Οικογένειές τους.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα- Παρασκευή 8:30 – 16:30

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

27310-21971

e-mail: kesyp@dide.lak.sch.gr

Υπεύθυνη: Βασιλική Βαφάκου