Λακωνία: Παράνομα τυχερά παιχνίδια, ληστείες & ναρκωτικά

filakesΕξαρθρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης Βοιών, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές. Eξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα κλοπές, αλλά και απόπειρες κλοπών σε αυτοκίνητα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τρεις Βούλγαροι ηλικίας 19, 21 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και μία 15χρονη Βουλγάρα, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τη σύλληψή τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας, τριάντα διαρρήξεις και κλοπές σε οχήματα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα καυσίμων, τμήματα εξαρτημάτων από τα οχήματα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει λεία, που το ύψος της ξεπερνά τις 4.300 ευρώ. Μέρος των αντικειμένων που είχαν κλαπεί, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μολδαβίας, μία 56χρονη και ένας 26χρονος, καθώς και ένας 35χρονος ημεδαπός, για παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή όπλου. Ειδικότερα, χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε κατάστημα – καφετέρια με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου ιδιοκτησίας της 56χρονης, κατέλαβαν αυτήν και τον 26χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, να έχουν εγκαταστήσει και να λειτουργούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχαν επιτρέψει στον 35χρονο. Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα κατασχέθηκαν 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των -76- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Επίσης εντός του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια. Επιπρόσθετα, στο κατάστημα απασχολούνταν μία 22χρονη αλλοδαπή, η οποία στερούταν πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια Αρχή και συνελήφθη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένας 55χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.