Συνελήφθησαν λόγω παραχαραγμένων χαρτονομίσματων

Συνελήφθησαν, στην Παλούμπα Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας και του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων,

ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές το πρωί, οι ανωτέρω πραγματοποίησαν με τη χρήση δύο παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των -20- ευρώ, συναλλαγές σε ισάριθμα καταστήματα στο Ράφτη και την Παλούμπα Αρκαδίας, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας και του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων, εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα, να επιβαίνουν σε όχημα και συνελήφθησαν.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -379,6- ευρώ,  καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 28χρονου στην Τρίπολη Αρκαδίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των -50- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε, ο 30χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήματα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.