Μακρίσια: Έπεσε νεκρός στο χωράφι του…

Άλλη μια τραγωδία με πρωταγωνιστή έναν αγρότη συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Μακρισίων. Μόλις 15 ημέρες μετά το θάνατο ενός 59χρονου μέσα στο χωράφι του, που βρέθηκε νεκρός από παθολογικά αίτια δίπλα στο τρακτέρ του, ένας άλλος συνομήλικος, εντοπίστηκε νεκρός και αυτός μέσα στο κτήμα του.

Ο Αντώνης Παπαφωτόπουλος του Φωτίου 59 ετών είχε φύγει από το πρωί από το σπίτι του για το χωράφι του που βρίσκεται στη θέση Γερακοβούνι των Μακρισίων. Οι ώρες πέρασαν και ο 59χρονος δεν είχε επιστρέψει ακόμα στο σπίτι του.

Λίγο πριν το σούρουπο, η ανησυχία της συζύγου του είχε αρχίσει να κορυφώνεται. Μπορεί να μην είχε επιστρέψει για το μεσημεριανό γεύμα, κάτι όχι και τόσο απίθανο για κάποιον που θα καταπιανόταν με τις δουλειές στο κτήμα και πλέον πλησίαζε το σούρουπο.

Αποφάσισε η ίδια να τον αναζητήσει στο χωράφι, μόνο που δεν περίμενε την εξέλιξη που ακολούθησε.

Ο 59χρονος ήταν νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, άγνωστο πόσες ώρες πριν. Ήταν περίπου οκτώ το απόγευμα όταν η σύζυγός του τον εντόπισε.

Προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας και να σταθεί στα πόδια της, κάλεσε σε βοήθεια τους συγχωριανούς της. Λίγο αργότερα ενημερώθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Με ασθενοφόρο λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, ο 59χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κρεστένων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το χωριό των Μακρισίων βυθίστηκε στο πένθος για ακόμα μια φορά… Λίγο πριν το Πάσχα, δύο συγχωριανοί, πέθαναν την ώρα που εκτελούσαν αγροτικές εργασίες στο χωράφι τους…

Η μοίρα του αγρότη δύσκολη… τόσο που πολλές φορές έχει αυτή την τραγική κατάληξη…

ilialive