Βιομηχανική ερεθιστική ουσία περιείχαν οι φάκελοι στα Πανεπιστήμια

Βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης περιείχε ο φάκελος που απεστάλη χθες στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν από την ανάλυση του περιεχομένου του από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FLY, πανομοιότυπος φάκελος έφτασε νωρίτερα στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Σπάρτης. Ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Σπάρτης, η Πυροσβεστική καθώς και το ΕΚΑΒ. Ο Διοικητής της Ασφάλειας Σπάρτης κ. Αγρανιώτης συντόνισε την επιχείρηση και σε συνεννόηση με τα κεντρικά των Αθηνών προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. Ο χώρος του Πανεπιστημίου αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους.

https://www.facebook.com/takis.Karvouniaris75/videos/2342584969109140/

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ

ΒΙΝΤΕΟ | Ύποπτος φάκελος στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης (ΤΟΔΑ)

Συναγερμός: Φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης