Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Σκάλα

davakis-flynews.grΗ  ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στη Σκάλα, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Δήμο Ευρώτα, αποφασίσθηκε μετά από συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, παραγόντων του Δήμου Ευρώτα

και τού Αρχηγού τού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου κ. Σωτ. Γεωργακόπουλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Ευρώτα, ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Μένεγας και ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος θεμάτων πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα, κ.Δήμος Βέρδος καί ο τοπικός σύμβουλος κ.Βαγγέλης Κούρλας.
Το αρχικό αίτημα τους, ήταν η ίδρυση μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή, κάτι το οποίο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής θεώρησε ανέφικτο, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας όσον αφορά τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στο δημόσιο. Για το λόγο αυτό προκρίθηκε η λύση του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου.
  Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν, στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο από τον κ. Δαβάκη, όσο και από τους εκπροσώπους του Δήμου Ευρώτα, όλοι εκείνοι οι λόγοι που επιβάλλουν την ύπαρξη πυροσβεστικού κλιμακίου στη περιοχή, γεγονός στο οποίο συνηγόρησε και ο αρχηγός.
Εν συνεχεία προγραμματίστηκαν οι επόμενες κινήσεις εκ μέρους του Δήμου για να υλοποιηθεί άμεσα η ίδρυση τού κλιμακίου, ενώ ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής υποσχέθηκε ότι θα παρασχεθεί εκ μέρους της υπηρεσίας και η απαιτούμενη αναλώσιμη υποδομή.
Το κλιμάκιο θα στελεχωθεί με 3 έως 4 μόνιμα άτομα πυροσβεστικού προσωπικού και εθελοντές από το Δήμο Ευρώτα με σκοπό να λειτουργήσει άμεσα τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Δαβάκης και οι δημοτικοί παράγοντες μετά τη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και ευχαρίστησαν τον αρχηγό τού Πυροσβεστικού Σώματος.