Με αυτό το τραγούδι πάμε φέτος στη Eurovision

Είναι γεγονός, η ΕΡΤ και η Panik Records ανακοινώνουν επισήμως ότι η Γιάννα Τερζή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Η Γιάννα Τερζή παρουσιάζει το τραγούδι με το οποίο θα λάβει μέρος στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είχε γίνει γνωστό εξ αρχής, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της ΕΡΤ είχε θέσει συγκεκριμένες προδιαγραφές που έπρεπε να τηρούν οι συμμετοχές που θα κατέθεταν οι δισκογραφικές εταιρείες ενόψει του ελληνικού τελικού.

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να υποβάλλουν τραγούδια που διέθεταν αποκλειστικά ελληνικό στίχο και ελληνικό ηχόχρωμα. Χωρίς να έχει προηγηθεί ανακοίνωση, όλα έδειχναν ότι οι τρεις υποψήφιοι στους οποίους είχε καταλήξει η ΕΡΤ ήταν η Αρετή Κετιμέ, το συγκρότημα Χοροσταλίτες και η Γιάννα Τερζή.

Ενόσω βαδίζαμε προς τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, στις 22 Φεβρουαρίου, οι ραγδαίες εξελίξεις ανέτρεψαν χθες βράδυ (15/02) το σκηνικό. Η μη εκπρόθεσμη καταβολή της συμφωνηθείσας χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ από δύο δισκογραφικές εταιρείες, άφησε ουσιαστικά τη Γιάννα Τερζή ως τη μοναδική υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Στα αμιγώς μουσικά θέματα, το τραγούδι της Γιάννας Τερζή τιτλοφορείται «Όνειρό Μου» και υπογράφει η ίδια τη μουσική, ενώ στους στίχους τη συναντά ο Άρης Καλημέρης. Την ενορχήστρωση φρόντισαν οι Δημήτρης Σταματίου και Μιχάλης Παπαθανασίου.

Είναι μία mid-tempo μπαλάντα με δυνατά παραδοσιακά και βαλκανικά στοιχεία που παρουσιάζουν ένα διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ελλήνων. Μετά την επιστροφή της στα πάτρια εδάφη, η Γιάννα Τερζή είχε την ανάγκη να γράψει ένα τραγούδι που θα εξέφραζε τη νοσταλγία και την ευγνωμοσύνη της προς τη χώρα της.

Το «Όνειρό Μου» κυκλοφορεί από την Panik Records.

hit-channel