Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη

Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα που του στέρησε άδοξα τη ζωή, ο Παντελής Παντελίδης εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Ο Παντελής Παντελίδης εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσά μας με τις τεράστιες που επιτυχίες που μας χάρισε και με τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του που έρχονται στην επιφάνεια.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνο το μοιραίο πρωινό της 18 Φεβρουαρίου 2016, όπου συνέβη το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έκοψε άδοξα το νήμα της ζωής στον αξέχαστο τραγουδιστή.

Η 18η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που θα θέλαμε όλοι να ξεχάσουμε, που θα θέλαμε όλοι να μην είχε συμβεί. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε εκείνο πρωινό που σκόρπισε απέραντη θλίψη και οδυνηρό σπαραγμό σε όσους αγάπησαν τον Παντελή Παντελίδη και τον ρίζωσαν ακόμη βαθύτερα στις καρδιές μας. Η αποφράδα ημέρα όπου σίγησε για πάντα η φωνή που είχε αγγίξει τις ψυχές μας.

Ο χρόνος κυλά… Για άλλους αργά και βασανιστικά, για άλλους ευκολότερα. Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, λένε. Όμως η επούλωση ίσως επέρχεται με τη λησμονιά.
Λένε, επίσης, ότι όσο δε ξεχνάμε όλα παραμένουν ζωντανά. Η μουσική έχει την ιδιαιτερότητα αυτή. Μας κρατά σε επαφή με φωνές που κάποια στιγμή μας εγκαταλείπουν, είτε φυσιολογικά – αργά είτε βίαια – νωρίς.

Τα τραγούδια μένουν πίσω με έναν άχαρο ρόλο: Να αποτρέψουν τη λήθη.

Ο Παντελής Παντελίδης δεν είναι πια κοντά μας, αλλά μας συντροφεύει με τη μουσική προίκα που άφησε πίσω του, τόσο με αυτή που πρόλαβε ολοκληρώσει όσο και με την ανολοκλήρωτη.

Το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης ήταν ο καλλιτέχνης που λατρεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια και αναστάτωσε όλη την Ελλάδα. Ένα πρόσωπο που κατάφερε να γράψει με χρυσά γράμματα το δικό του μύθο στην ελληνική δισκογραφία, τόσο με την τεράστια απήχηση στο κοινό όσο και με το τραγικό τέλος της ζωής του.

Ο Παντελής Παντελίδης είναι ο άνθρωπος που μίλησε στις καρδιές μας, ο τραγουδιστής που έκανε θραύση, ο δημιουργός που έδωσε πνοή στο λαϊκό τραγούδι και στο τέλος μας γέμισε θλίψη…

Έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα τίποτα δεν είναι ικανό να απαλύνει σε απόλυτο βαθμό τον πόνο. Ένα αναπάντητο και βασανιστικό «γιατί;» θα αιωρείται για πάντα κάθε φορά που θα ακούμε το όνομά του. Ο Παντελής Παντελίδης απασχόλησε περισσότερο από όλους, μίλησε λιγότερο από όλους. Ανέτρεψε τα δεδομένα, σάρωσε, απομυθοποίησε το στερεότυπο των αστέρων.

Στο απόγειο της καριέρας του, όντας γεμάτος δίψα για δημιουργία, τα φώτα της σκηνής έσβησαν για τον Παντελή Παντελίδη. Δύο χρόνια αργότερα, συνεχίζει να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο ελληνικό πεντάγραμμο, θέση από την οποία δεν πρόκειται να απομακρυνθεί επ’ ουδενί λόγω.

Hit-Channel.com | Ειδήσεις από Ελληνική και Ξένη Μουσική, Νέα Τραγούδια