ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει … Τατούλη

Για την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Σχετικά με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Τατούλης επιχειρεί να μας αποδώσει ευθύνες γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργήσει Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη στην Πελοπόννησο, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη δημιουργία της “SOCIALATΤICA”. H αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ενέργεια αυτή με δική της πρωτοβουλία – όπως είχε κάθε δικαίωμα- και χωρίς καμία σχετική συνεργασία ή ενημέρωση προς το Υπουργείο, αφού άλλωστε δεν είχε τέτοια υποχρέωση.

Ο κ. Τατούλης γνωρίζει τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό ουδέποτε είχε υποβάλει ανάλογη πρόταση στο Υπουργείο. Το πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργηθεί ήταν ότι το Υπουργείο είχε προτείνει τη δημιουργία 25 Κέντρων Κοινότητας στην Πελοπόννησο, ενώ εκείνος επέμενε στη δημιουργία μόνον 5 Κέντρων Κοινότητας και μιας επιτελικής δομής σε επίπεδο Περιφέρειας. Αυτή του την πρόταση το Υπουργείο την απέστειλε, ως όφειλε, στη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει εγκριθεί. Ο κ. Τατούλης όμως δεν έχει προκηρύξει καμία άλλη δράση για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Πελοποννήσου (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία δομές αστέγων κ.λπ.) όπως είχε δηλώσει εγγράφως προς το Υπουργείο ότι θα κάνει μετά από εκτίμηση των αναγκών της Περιφέρειάς του. Αν λοιπόν ο κ. Τατούλης θέλει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ας το κάνει. Όπως ξέρει πολύ καλά δεν χρειάζεται άδεια από το Υπουργείο Εργασίας.