Θερινό σχολείο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο!

Ευχάριστη έκπληξη, η ίδρυση ενός εκπαιδευτικού θεσμού στην Επίδαυρο. Ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, το Λύκειον της Επιδαύρου. Σε συνεργασία με τον Σταύρο Μπένο και το Διάζωμα, αλλά και τον δήμο Επιδαύρου, θα στηθεί μια κατασκήνωση για τους σπουδαστές, ώστε να εμπνέονται από το φυσικό περιβάλλον. Η σχολή αυτή του αρχαίου δράματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Ναυπλίου, αλλά και την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ίδια ώρα, στην Επίδαυρο φέτος θα ανέβουν 7 παραστάσεις και πιο συγκεκριμένα:

Πρεμιέρα 1η Ιουλίου με Πλούτο του Αριστοφάνη και μια σπουδαία σύμπραξη επί σκηνής. Ο Γιώργος Κιμούλης παίζει και σκηνοθετεί, παρέα με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη. 1&2/7

Εθνικό θέατρο Ορέστεια και Γιάννης Χουβαρδάς 8&9/7. Πολυπληθής θίασος Καραμπέτη, Μαρκουλακης, Ψαρράς, Κουρής, Γουλιώτη.

15&16/7 Συμπαραγωγή Εθνικού, Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, η Αντιγόνη του Σοφοκλή. Σκηνοθετει ο Σταθης Λιβαθινός. Αρβανίτη, Λιγνάδης, Μουστάκης, Μπουσδούκος, Φυρογένη.

Το ΚΘΒΕ με τον Λιθουανό Τσεζάρις Γκραουζίνης παρουσιάζει Επτά Επί Θήβας, με τους Γιάννη Στάνκογλου και Χρίστο Στυλιανού σε διπλή διανομή 22&23/7.

Ένας διαφορετικός Οιδίποδας, συμπαραγωγή του Εθνικού με φημισμένο θέατρο Βαχτανγκοφ της Μόσχας 29&30/7.

Με Λυσιστράτη ξεκινά ο Αύγουστος 5&6 από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό. Στον κεντρικό ρόλο η Λένα Κιτσοπούλου και μαζί της Χειλάκης, Πάνου, Παπαληγούρα, Μαξίμου, Παππά, Δροσάκη, Βογιατζής.

Αυλαία 19&20/8 με Ορνιθες απο το Νίκο Καραθάνο που παίζει και σκηνοθετει και μαζί του Αρης Σερβετάλης, Παπαδημητρίου Αϊδινη, Λούλης, αλλά και η Νατάσα Μποφίλιου. Απο τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Μικρό θέατρο Επιδαύρου
Αυλαία 1 & 2/7 με Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη. Στο πρόγραμμα το τμήμα θεατρικών σπουδών Πελοποννήσου, 8 & 9/7 η Τάνια Τσανακλιδου, 15 & 16 Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα, αλλά και δυο θεατρικά από τον Άγγελο Πανταζάρα 22 & 23/7 και τον Μανώλη Μαυροματάκη 29 & 30/7.