Cake μήλου με καραμέλα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
180 γρ βούτυρο
180 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ γλ κανέλα σε σκόνη
4 κ σ γιαούρτι
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
50 γρ καρύδια
50 γρ καραμέλες γάλακτος
2 κ σ κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής
1.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο  φούρνο στους 160ο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ασπρίσει.
2.    Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Κοσκινίζετε το αλεύρι με την κανέλα και το ρίχνετε αργά αργά στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.  Ρίχνετε το γιαούρτι και τα κυβάκια μήλου, ανακατεύοντας πολύ αργά.
3.    Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα, καλά και στρώνετε τον πάτο της με λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και σκορπίζετε από πάνω τα χοντροκομμένα καρύδια. Ψήνετε το κέϊκ για 1 ώρα και 20′ και δοκιμάζετε με την ΄λάμα ενός μαχαιριού αν είναι ψημένο. Αν χρειάζεται, ψήνετε για ακόμα 10′-15′.
4.    Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε. Λιώνετε σε κατσαρολάκι τις καραμέλες γάλακτος με την κρέμα γάλακτος και την απλώνετε επάνω στο κέϊκ, ραντίζοντας το ελαφρά.  Αν θέλετε διακοσμείτε με αποξηραμένες φέτες μήλου και μισά καρύδια. Αφήνετε την καραμέλα να σταθεροποιηθεί και κόβετε το κέϊκ σε φέτες.