Λακωνικός | Κορυφή … με επιστροφή Θ.Σφυρή!

Νίκη … δώρο στον εορτάζοντα coach, Θανάση Σκιαδά, έκαναν χθες οι παίκτες του Λακωνικού, οι οποίοι επικράτησαν της σκληροτράχηλης ομάδας της Κανδήλας, με 62-57. Η λακωνική ομάδα, ύστερα από το θετικό αποτέλεσμα, παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία έχοντας το απόλυτο 4 στα 4. Να σημειωθεί ότι η διαφορά υπέρ του Λακωνικού άγγιξε και τους 15 πόντους, αλλά τα σκληρά μαρκαρίσματα, η επιθετική δυστοκία ανά διαστήματα και τα φάουλ, με τα οποία φορτώθηκαν οι παίκτες του Θανάση Σκιαδά, έκλεισαν την ψαλίδα στο τελικό 62 – 57.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Προφύρης με 15 πόντους, ο οποίος βρισκόταν παντού και υπερέβαλε εαυτόν, δικαιώνοντας για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Στα θετικά της αναμέτρησης η επιστροφή του αρχηγού, Θεόδωρου Σφυρή, ο οποίος αγωνίστηκε ύστερα από 9 μήνες, λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον πρόσθιο χιαστό. Ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, Χάρης Βελδέκης, ανέλαβε την αποκατάσταση του παίκτη, ο οποίος επέστρεψε γερός στο παρκέ.

Κατά τα άλλα, η εβδομάδα που μας πέρασε σημαδεύτηκε και από τον τραυματισμό του play maker, Κωνσταντίνου Τσαουσίδη, ο οποίος ήδη ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης, για να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους!

Το ταμείο: Ο Λακωνικός ύστερα από 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 νίκες. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, παρά τα λάθη, οι παίκτες του Λακωνικού δείχνουν χαρακτήρα νικητή κι εκπέμπουν στο παρκέ το θετικό κλίμα των αποδυτηρίων. Ακολουθεί ένα εκτός έδρας απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στο Κάστρο Μονεμβασιάς …

Πώς έπαιξαν
Λακωνικός (Θ.Σκιαδάς): Ρέμπελος, Λάγιος 2, Κοκκόλης 11 (2), Προφύρης 15 (2), Σφυρής, Κοκκάλης (2) 10, Νικολέτος 8 (1), Αγγουράς, Μιχελάκος, Λεφακίνης 8, Χριστοδουλάκος 8 (1), Τριτάκης.

Αποτελέσματα
Λακωνικός – Κανδήλα 62-57
Άρης Σκάλας – Ολυμπιάδα Δαφνίου 73-50
ΑΠΟΕΛ – Αστήρ Βλαχιώτη 84-45
Φιλαθλητικός – Κάστρο Μονεμβασιάς 35-63

Βαθμολογία
1. ΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ 8
2. ΑΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ 7
– ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ 7
4. ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ 6
– ΑΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ 6
6. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ 5
– ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 5
8. ΓΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ 4

Επόμενη αγωνιστική
ΑΣ Πανάς Κανδήλα – Άρης Σκάλας
Ολυμπιάδα Δαφνίου – ΑΠΟΕΛ
Αστήρ Βλαχιώτη – Φιλαθλητικός
Κάστρο Μονεμβασιάς – Λακωνικός

2η νίκη και για τις κορασίδες του Λακωνικού!

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ -Α.Ο ΚΡΟΚΕΩΝ 27-25
Οι κορασίδες του Λακωνικού κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα κορασίδων, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, και ενώ η ομάδα του Λακωνικού είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Πολλές οι δυνατές μονομαχίες και τα ωραία καλάθια από τις νεαρές αθλήτριες και των δύο ομάδων.

Α.10-2, Β.7-10, Γ.6-6, Δ.4-7

Α.Σ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ (Θ.Σφυρής): Κουτράκου Π. 2,Κανελλάκη Χρ. 10,Τσάκα Ειρ 2,Τσώκρη Λ. 4,Κανελλάκη Στ.,Πανταζή Σοφ. ,Τάρα Πέγκ 2 ,Μαγγαλούση Δέσπ. ,Νικολακάκου Εβ.7,Μανιατάκου Ν.,Μηνακάκη Μ.

Α.Ο.Κ (Γ.Βενόλιας): Καριοφυλλη Χ , Οικονομακου Β 6, Γκελι Β. , Παπρι Α ,Χριστακου Α 7(1). ,Νικολουδη Β. 2, Μουγακου Τ. Κάσα Α. 2,Γορανιτη Ε 2.Κοκκολη Ο. 6

Πολλά συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την προσπάθεια που κάνουν, να ανδείξουν το γυναικείο μπάσκετ στο νομό μας, αλλά και στους ανθρώπους του ΑΟ Κροκεών που κάθε χρόνο παρουσιάζουν ένα σταθερό και αξιόμαχο σύνολο με νεαρές αθλήτριες.