Τούρτα Πάβλοβα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμα μοναδική συνταγή

Υλικά4 ασπράδια αυγών1 κ γλ κορν φλάουρ225 γρ ζάχαρη1 κ γλ ξύδι από λευκό κρασί50 γρ ψιλοκομμένα καβουρντισμένα, φουντούκια ή αμύγδαλα150 γρ κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά3 κ σ ζάχαρη άχνη300 γρ γιαούρτι στραγγιστό600 γρ φράουλεςΤρόπος παρασκευής1.    Ετοιμάζετε τη μαρέγκα με τα ασπράδια των αυγών, τη ζάχαρη, το ξίδι και το κορν φλάουρ. Επάνω σε μια λαδόκολλα που τοποθετείτε στον πάγκο της κουζίνας σας, σχεδιάζετε επάνω της ένα κύκλο 23 εκ.2.    Απλώνετε το 1/4 από την μαρέγκα επάνω στον κύκλο και κατόπι βάζετε γύρω γύρω στην περιφέρεια του κύκλου, κουταλιές μεγάλες από την υπόλοιπη μαρέγκα ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη.3.    Πασπαλίζετε με τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα και ψήνετε στους 130ο C για 1 ώρα και 15′. Αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει και χτυπάτε το γιαούρτι με τη σαντιγί και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα πηχτό.4.    Γεμίζετε με αυτό τη μαρέγκα και γαρνίρετε με τις φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση.