Μπακαλιάρος με αγκινάρες λεμονάτες

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες1φλ τσ ελαιόλαδο2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες4-5 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα8-10 άγριες αγκινάρες, με τα αγκάθια1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένοχυμός από 3 λεμόνιαπιπέρι και 2-3 δαφνόφυλλα1 κ σ κορν φλάουρΤρόπος παρασκευής1.    Κόβετε το μπακαλιάρο σε μερίδες. Σε βαθιά απλωτή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα. Προσθέτετε τις πατάτες, 1-2 ποτήρια βραστό νερό και βράζετε για 10′.2.    Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, τις τρίβετε με λεμονόκουπα και τις βάζετε σε νερό με χυμό λεμονιού. Κόβετε τις αγκινάρες στα 2 και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με τις πατάτες.3.    Σιγοβράζετε για 15′-20′, ρίχνετε το πιπέρι φρεσκοτριμμένο, τον μάραθο ή τον άνηθο, λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται και σιγοβράζετε για 20′-25′ με κλειστό το καπάκι. Έπειτα τοποθετείτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου επάνω στις αγκινάρες και τις πατάτες.4.    Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και περιχύνετε το φαγητό. Ανακινείτε την κατσαρόλα, δεξιά αριστερά να πάει παντού ο χυμός και περιχύνετε το φαγητό. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.5.    Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20′-25′, ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και απολαμβάνετε γεύση και νοστιμιά!