Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Ένα τραγικό περιστατικό στην Πάτρα με θύμα έναν 35χρονο ΡΟΜΑ

Οι σκηνές σοκάρουν, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας. Ένας άνδρας 35 ετών, υποχρεώθηκε να πει τα κάλαντα από κάποιους που γνώριζαν ότι πρόκειται για άτομο «μειωμένης αντίληψης» για τον περιγελάσουν

Ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα.

Ο άντρας υπακούει αλλά το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο συνεχίζεται όταν από την παρέα, του πέταξαν σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του έβαλαν φωτιά.

Ενώ προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά, οι δράστες τον βιντεοσκοπούσαν. Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες που προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή.

Διευρεύνηση σε βάθος με εντολή Θεοδωρικάκου για την κακοποίηση 35χρονου

Τα άμεσα αντανακλαστικά της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, αλλά και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για το απίστευτο περιστατικό ρατσισμού και απανθρωπιάς σε βάρος 35χρονου ρομά, στην Πάτρα, που αφού τον έβαλαν να πει γονατιστός τα Κάλαντα του έβαλαν φωτιά στο παντελόνι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

• Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
• Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
• Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: skai.gr