Τούρτα με σοκολάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή

Υλικά1 κουτί ζαχαρούχο γάλα50 γρ βούτυρο2 κ σ σιρόπι από ζάχαρη225 γρ μπισκότα νταιτζέστιβ, θρυμματισμένα100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη300 γρ κρέμα γάλακτος, πλήρη σε λιπαρά3 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλεςτρίμμα σοκολάτας ήκακάο σε σκόνηΤρόπος παρασκευής1.    Τοποθετείτε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα, μέσα σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό της βρύσης. Αφήνετε να πάρει μια βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 2 ώρες. Βγάζετε το κουτί με το γάλα από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ανοίξετε.2.    Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ, με διάμετρο 23 εκ που τα τοιχώματα αφαιρούνται με κλιπ. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το σιρόπι σε κατσαρόλα μέχρι να λιώσουν. Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα μπισκότα.3.    Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι, πιέζετε καλά να “κάτσει” στον πάτο και πιέζετε δυνατά το μείγμα να ανασηκωθεί στα τοιχώματα του ταψιού, σε ύψος 2,5 εκ.. Ισιώνετε την επιφάνεια του μείγματος με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνετε για 10′ ως 15′. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει.4.    Χτυπάτε την καραμέλα (από το ζαχαρούχο γάλα), με τη λιωμένη κουβερτούρα και απλώνετε επάνω στο ψημένο μείγμα, ομοιόμορφα. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.5.    Ετοιμάζετε τις μπανάνες και τοποθετείτε τις ροδέλες επάνω στο μείγμα της σοκολάτας. Απλώνετε από πάνω τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα ή πασπαλίζετε με κακάο.