Κατεπείγουσα Συνεδρίαση Δ.Σ. Ανατολικής Μάνης για την Ανάπλαση Γυθείου

"Ο τόπος δεν μπορεί να προοδεύσει με διχασμό"

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης επέλεξε για άλλη μια φορά τον δρόμο της παραπληροφόρησης και του διχασμού στην «πόλη» του Γυθείου.

Αυτή τη φορά η δημοτική αρχή επέλεξε, βάζοντας την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει ΕΚΤΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, καλώντας τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους του Γυθείου… για τη δήθεν «διαπόμπευσή μας»…

Εμείς προσφύγαμε ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –όπως είχαμε έννομο συμφέρον ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης – σχετικά με την υπ΄αρ.68/2021 τεχνική μελέτη, προβάλλοντας τους λόγους μας, ενώ με αυτή την ενέργεια επιβάλλεται ευθέως ο έλεγχος νομιμότητας των πράξεων της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την παραπάνω τεχνική μελέτη, και την ένταξη του έργου «Ανάπλαση Οικισμού Γυθείου» στην υπ. αριθμ. 56616/18-02-2022, Κωδικός Πρόσκλησης: ΟΧΕ11, Κωδ. Ολοκλ. Στρατ. Χωρ. Αναπτ.: 1144, Πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ε.Π. Πελοπόννησος.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ΔΕΝ είναι αρμόδια να εγκρίνει την ανάπλαση στην πόλη του Γυθείου. Και ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο !!! και το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Γυθείου!!!!

Σύμφωνα με την ανωτέρω επίμαχη μελέτη(αρ.68/2021) του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του οικείου Δήμου με προϋπολογισμό 2.600.000,00ευρώ, πρόκειται για ανάπλαση των δρόμων του Γυθείου με αντικατάσταση κυρίως της ασφάλτου με κυβόλιθους στην περιοχή του Κουμάρου από το ρέμα δίπλα στα γραφεία της ΔΕΗ οδός Βασιλέως Γεωργίου και Παύλου…,στην περιοχή του Κουμάρου από την σκάλα δίπλα από το «Παναγουλάκειο Ίδρυμα», παραλιακή οδός από περιβολάκι μέχρι την επαρχιακή οδό ΤζανήΤζανετάκη

και μέχρι το όριο της Πόλης προς τον Κούμαρο, Υδραγωγείο Γυθείου. Επίσης, η ανάπλαση περιλαμβάνει τον παραλιακό δρόμο από το περιβολάκι μέχρι την έξοδο προς Σκάλα και τις οδού Αρχαίου Θεάτρου, Απόλλωνος, Ορέστου και Μικράς Ασίας.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυροφώνηπριν ακόμη εκδώσει επίσημα την πρόσκληση για έκτατο δημοτικό συμβούλιο με το αιτιολογικό του κατ΄επείγοντος, δλδ ότι πρέπει ο Δήμος να παρασταθεί στη συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων,προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την προσφυγή, βιάστηκε να ενημερώσειμέσω facebookμε τη δική της αντίληψη των πραγμάτων ότι οι «κακοί» σύμβουλοι –αυτοί που δεν αγαπούν τον τόπο τους κλπ κλπ-, επιδιώκουν να «καταστρέψουν» την ανάπτυξη του Γυθείου, εκπέμποντας SOS από το Λιμάνι του Γυθείου….

Η δική μας στάση στα πολιτικά πράγματα του τόπου και η πολιτική μας συνέπεια έχει αποδειχτεί. ΔΕΝ κρυβόμαστε… πίσω από το πολιτικό κόστος, ΓΙΑΤΙ δε ζούμε από τον Δήμο… Και δεν έχουμε ανάγκη τις «πράξεις εντυπωσιασμού»…

– ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ώστε να προηγηθούν της συνεδρίασης-κάτι που ΔΕΝ μπορεί να γίνει με την έκτακτη συνεδρίαση της κυρίας Λυροφώνη, ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους κοινωνικούς φορείς, την τοπική κοινωνία και με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

– ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ για την ένταξη των δημοτικών οδών και του Μαυροβουνίου που η μελέτη της δημοτικής αρχής ΔΕΝ τις έχει συμπεριλάβει!!!

– ΖΗΤΑΜΕ να προηγηθεί συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας του Γυθείουκάτι το οποίο ΔΕΝ έχει γίνει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!!!

– Είμαστε ΥΠΕΡ της ανάπλασης των δημοτικών οδών του Γυθείου!!

Όχι, όμως, των ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ της πόλης μας με κυβόλιθους!!!!

Συγκεκριμένα,ΖΗΤΑΜΕ την ανάπλαση των δημοτικών οδών του συνοικισμού, των δημοτικών οδών πλησίον της πλατείας του Παρθεναγωγείου, του Δημαρχείου, του Λυκείου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου, των οδών πλησίον της πλατείαςΑναγνωστάκου που σήμερα πλημμυρίζουν από μια μικρή βροχούλα…

ΤΕΛΟΣ, δηλώνουμε ότι οραματιζόμαστε ένα λιμάνι λειτουργικό, αποτελεσματικό και ασφαλές με ολοκληρωμένο masterplan, και όχι ένα λιμάνι

σαν αυτό που έχουμε αυτή την στιγμή με ευθύνη της δημοτικής αρχής!!! Οραματιζόμαστε Παραλιακούς δρόμους στην πόλη του Γυθείου ανοικτούς για όλους και χερσαία ζώνη λιμένος με τραπεζοκαθίσματα δίπλα στη θάλασσα.

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για τη διατήρηση του χαρακτηρισμού των εθνικών και επαρχιακών οδώντης πόλης του Γυθείου (π.χ. οδός ΤζανήΤζανετάκη)

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής για αποχαρακτηρισμό αυτών των οδών!!!

ΔΕΝ εκβιαζόμαστε!!

ΔΕ δεχόμαστε μελέτες του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

ΤζανέτοςΦιλιππακος

Επικεφαλής της

Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης»

Νικόλαος Τραγάκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Νικόλαος Λιγνός

Δημοτικός Σύμβουλο