Μαρμελάδα φραγκόσυκο από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
3 κιλά φραγκόσυκα
1 κιλό ζάχαρη
3 κ σ χυμό λεμονιού
2 κομμάτια φλούδας λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε και αφαιρείτε με προσοχή τη φλούδα από τα φραγκόσυκα. Κόβετε τη σάρκα τους σε κομματάκια και τη βάζετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό και τις φλούδες του λεμονιού. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς περίπου 20′ περίπου. Ρίχνετε κατόπιν τη ζάχαρη και την αφήνετε να σιγοβράσει αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

2. Όταν η μαρμελάδα αρχίσει να δένει, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το βράσιμο 7′-10′ ακόμη. Την αφήνετε να κρυώσει και την αδειάζετε σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν ερμητικά.

3. Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 8 μήνες.