Νηστίσιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
2 φύλλα ζύμης κουρού
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη, τριμμένη
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ μέλι
1 κ σ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ γλ κανέλα
1/2 κ γλ γαρύφαλλο
1 φλ τσ καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1/2 φλ τσ σταφίδα ξανθή
1 κ σ καστανή ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε την κολοκύθα, την κόβετε κομμάτια και την τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Την βάζετε σε τρυπητό και την αλατίζετε ελαφρά. Την αφήνετε για 1 τουλάχιστον ώρα,
στίβοντας την κάθε τόσο.

2. Την αδειάζετε σε μπολ και προσθέτετε την κανέλα, το λάδι, το μέλι, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και στρώνετε το φύλλο κουρού. Το τρυπάτε με πιρούνι
σε διάφορα σημεία, το λαδώνετε και το πασπαλίζετε με ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο.

3. Αδειάζετε τη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια. Στρώνετε το άλλο φύλλο ζύμης κουρού, λαδώνετε καλά χαράζετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη.

4. Προθερμαίνετε το φούρνο με αντιστάσεις στους 160ο και ψήνετε για 30′. Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα με μέλι.