Βασική συνταγή για σαβαγιάρ

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
2 αυγά και 2 κρόκους
ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1. Δουλεύετε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι.
2. Χτυπάτε τα 2 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε προσεκτικά στο μείγμα.
3. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζετε λωρίδες (με μήκος 7-8 εκ) σε ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
4. Πασπαλίζετε την επιφάνεια των σαβαγιάρ με ζάχαρη άχνη (2-3 φορές).
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, στους 160ο για 20′-25′.
Για να φτιάξετε τούρτα, βουτήξτε τα σε χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με γάλα, απλώστε σε πιατέλα, καλύψτε με σαντιγί, πασπαλίστε με μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα,
στρώστε μια δεύτερη στρώση από πάνω, κατά τον ίδιο τρόπο και η τούρτα αμυγδάλου σας είναι πανέτοιμη και πεντανόστιμη! και το βασικότερο, σπιτική.