Σοκολατένια μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για 25 μπισκότα
1 φλ τσ βούτυρο ανάλατο
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
1/4 φλ τσ γάλα εβαπορέ
1/2 φλ τσ κακάο
2-2 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ
150 γρ λευκή και 150 γρ σκούρα σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένες σε μπεν μαρί με 1 κ σ καλαμποκέλαιο, η κάθε μια.

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια, να αφρατέψει. Ρίξτε το αυγό και το γάλα και χτυπήστε τα να ενωθούν. Εφαρμόστε το γάντζο ζυμώματος στο μίξερ. Ρίξτε το αλεύρι
και το κακάο σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που να μη κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ. Αν χρειαστεί
προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.
2. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα. Κόψτε κομμάτια και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 5 χιλ. Κόψτε με τη ζύμη, μικρές και μεγάλες καρδιές. Αραδιάστε τες σε αβουτύρωτο ταψί
και ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο με αντιστάσεις στους 185ο, για 15′-20′ ανάλογα με το μέγεθος τους.
3. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα. Λιώστε τη λευκή και τη σκούρα σοκολάτα ξεχωριστά. Βουτήξτε τις καρδιές ως τη μέση στη λευκή ή σκούρα λιωμένη
σοκολάτα.
4. Αραδιάστε τες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τες να σταθούν αρκετές ώρες, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.