Γαρίδες πανέ σε κρούστα από κορνφλέικς

Μοναδικές συνταγές από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 12 μεγάλες γαρίδες
12 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες εντελώς, εκτός από την ουρίτσα
1 1/2 φλ τσ κορνφλέικσ τριμμένα
150 γρ καλαμποκάλευρο, για το πανάρισμα
2 αυγά χτυπημένα καλά
1/2 κ γλ αλάτι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα
1 φλ τσ μαγιονέζα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι
2 φλ τσ χυμός πορτοκαλιού, βρασμένος μέχρι να μείνει ο μισός
1 κ σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ σ ούζο

Τρόπος παρασκευής
1.    Τοποθετείτε στην σειρά 3 ταψάκια με, το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και τα κορνφλέικς. Αλατίζετε ελαφρά το αλεύρι και τα αυγά. Στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας τις γαρίδες.
2.    Καλύπτετε την κάθε μία με αλεύρι και την τινάζετε καλά σε σίτα. Έπειτα την κυλάτε μέσα στα αυγά και την στραγγίζετε στο χέρι σας και ακολούθως στα κορνφλέικς, καλύπτοντας τες
καλά και τις ακουμπάτε σε δίσκο.
3.    Τις σκεπάζετε με μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, (έτσι κολλάει καλλίτερα το πανάρισμα).
4.    Τοποθετείτε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και το ελέγχετε ρίχνοντας μέσα ένα μικρό κομμάτι ψωμιού. Εάν αρχίσει να τηγανίζεται αμέσως και σιγά σιγά να ροδίζει, σημαίνει ότι το λάδι
είναι έτοιμο και τότε ρίχνεται μια μια τις γαρίδες, γυρίζοντας και από την άλλη, ώστε να τηγανιστούν καλά.
5.    Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε μια μια προσεκτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. διπλό ή τριπλό και ετοιμάζετε την σάλτσα.
6.    Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε με τις γαρίδες.
Μπορείτε να καλύψετε μια πιατέλα με μαρουλόφυλλα ή φύλλα πράσινης σαλάτας, στο κέντρο να βάλετε το μπολ με την σάλτσα και τριγύρω τις γαρίδες.
Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να πανάρουμε ψαρικά ή κρεατικά, ή τυριά.