Tις τελευταίες τάσεις στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις αναλύει μέσα από τον όγκο πληροφοριών της πρόσφατα η Skyscanner.

Τι αναζητούν σε πτήσεις, ξενοδοχεία, καταλύματα οι ταξιδιώτες; Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την μελέτη New World of Travel.

Σε έξαρση τα ταξίδια μιας διαδρομής

Το 2020 μπορεί να χαρακτηριστεί και η χρονιά των ταξιδιών μιας διαδρομής. Καθώς η πανδημία συνεχίστηκε, είδαμε τις αναζητήσεις για πτήσεις απλής μετάβασης να πέφτουν ελαφρώς, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ό, τι ήταν το 2019 (ή ακόμα και πριν από τον Μάρτιο του 2020).

Workatios ή αλλιώς διακοπές εργασίας

Οι διακοπές εργασίας γίνονται πιο δημοφιλείς καθώς ξεκινά η χρονιά. Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει ο κανόνας για πολλούς, αλλά το που βρίσκεται το  «σπίτι» είναι κάτι πολύ σχετικό.

Ως εκ τούτου οι άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε πιο φιλικές προς τον ελεύθερο χρόνο τοποθεσίες. Οι ταξιδιώτες κάνουν μακρύτερα ταξίδια όπου μπορούν να συνδυάσουν τις ώρες εργασίας με τη χαλάρωση.

Ξενοδοχεία ως εργασιακοί χώροι

Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει την εργασία από το σπίτι φέτος, και ενώ υπάρχουν πολλά θετικά, σίγουρα υπάρχουν και μειονεκτήματά.

Η έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ της οικιακής και της επαγγελματικής ζωής μπορεί να μειώσει τόσο την παραγωγικότητα όσο και τον οικογενειακό χρόνο.

Ως αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από το σπίτι τους. Χωρίς την ανάγκη να πηγαίνουν σε ένα γραφείο κάθε μέρα, κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία σε προορισμούς που πάντα ήθελαν να δουν.

Την ημέρα, εργάζονται (συχνά σε επιχειρηματικό κέντρο) και τη νύχτα εξερευνούν το νέο τους προορισμό.

Απομακρυσμένη εργασία

Ένα βήμα πιο πέρα από τα ξενοδοχεία ως εργασιακοί χώροι, είναι η απομακρυσμένη εργασία. Η ιδέα είναι απλή. Όπου πηγαίνετε, σας ακολουθεί η δουλειά σας.

Σήμερα, πολλοί από εμάς μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε. Γενικά, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η καλύτερη στιγμή για κράτηση διακοπών είναι νωρίς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα μοιάζει ο κόσμος σε λίγους μήνες.

Αυτό έχει οδηγήσει στην άνοδο των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Εγχώρια ταξίδια

Μια άλλη βασική αλλαγή που έχουμε δει στις αναζητήσεις είναι η αύξηση των εγχώριων ταξιδιών. Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στον COVID-19 και στο κλείσιμο των συνόρων.

Οι ταξιδιωτικές τάσεις το 2021 δείχνουν ότι τα εγχώρια ταξίδια θα παραμείνουν ισχυρά καθώς οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν την ομορφιά των χωρών τους.

tourismtoday