Συστράτευση για την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

Τοποθέτηση Νεοκλή Κρητικού

Ομοψυχία και συμμετοχή όλων των φορέων κατεγράφη στο κάλεσμα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  Η Επιτροπή Κατάθεσης Πρότασης Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ Σπάρτης με επικεφαλής τον καθηγητή, κ. Γ. Κυπραίο, παρουσίασε μια ιδιαιτέρως αξιόλογη και τεκμηριωμένη πρόταση την οποία αγκάλιασαν οι πάντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Λακωνίας, κύριος Νεοκλής Κρητικός, ήταν αυτός που άνοιξε το διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα, επιδιώκοντας να συνθέσει δυνάμεις και να βάλει τον πρώτο λίθο της πρότασης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Τα περιφερειακά πανεπιστήμια, είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των περιφερειακών πόλεων και συνδέονται συνήθως με τις προσδοκίες ενίσχυσης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των περιοχών, όπου αυτά ιδρύονται. Η παρουσία νέου φοιτητικού, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού τονώνει την εκάστοτε τοπική οικονομία. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε όλην την Πελοπόννησο δεν υπάρχει άλλο τμήμα Φυσικής Αγωγής» ανέφερε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο Νεοκλής Κρητικός. Πλέον, φαίνεται πως το θέμα έχει μπει στις ράγες και αναμένονται με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα.