Χρήστος Αλεξάκος: «Οι Αμύκλες βράζουν και ο Αργειτάκος περιμένει εντολή άνωθεν»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης στο ψηφοδέλτιο της «Ελπίδας» συμμετείχε στην συγκέντρωση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις Αμύκλες την Κυριακή 23/3/14 προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από την καταστολή της απειλής των Ρομά, σε βάρος της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Την Κυριακή 23/3/14 οι πολίτες των Αμυκλών και πολλοί από τη Φάριδα επιχείρησαν να συζητήσουν για το πρόβλημα των Ρομά.

Η παρουσία του Δημάρχου Αργειτάκου ήταν ένας θρασύτατος λαϊκίστικος και προκλητικός μονόλογος. Ο κ. Αργειτάκος, αν και βρίσκεται πολλά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και περίπου 7 χρόνια στον Δήμο Σπάρτης δεν έχει εντοπίσει ούτε τις λύσεις στο πρόβλημα των Ρομά ούτε και τις αιτίες… Περιστρέφεται γύρω από αναποτελεσματικά ημίμετρα και συμβιβασμούς. Δεσμεύτηκε μόνο για τις ισχνές αρμοδιότητες του, χωρίς να ελπίζει σχεδόν σε τίποτα…

Την ίδια αναποτελεσματικότητα επέδειξε και ο παριστάμενος δημοτικός σύμβουλος Ευστράτιος Βέργαδος που εμμέσως και ατυχώς αποκάλυψε ότι επι των ημερών της αντιδημαρχίας του, προ 12ετίας, αλλά και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχουν επιτύχει οι δημοτικές αρχές στις οποίες συμμετέχει.

Ο Δήμαρχος Αργειτάκος μεταθέτει τις ευθύνες στις πλάτες των υπουργών, των στρατηγών και των γ.γ., ενώ ειρωνεύεται και απειλεί συγχρόνως τους πολίτες με άποψη.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτει μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες ότι σύρεται σε εξωνομοθετικούς συμβιβασμούς χειριζόμενος, δήθεν, την κρίση που δημιουργούν οι Ρομά.

Κι ενώ ομολογεί ότι ολιγώρησε ο Δήμος Σπάρτης με το να μην καταθέτει μηνύσεις κατά παραβατών Ρομά στη χρήση του νερού δεσμεύεται ότι μέχρι 13/4/14 θα κατεδαφίσει τα αυθαίρετα των Ρομά υπο την αυστηρή και απόλυτη προυπόθεση ότι θα λάβει εντολή άνωθεν!

Ο Δήμαρχος Αργειτάκος, είναι αδικαιολόγητος διότι όλο το δράμα των συνανθρώπων μας διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του, έξω από το σπίτι του, στη γειτονιά του, στον Δήμο του. Δείχνει κι αυτός να φοβάται τους Ρομά που εκτρέπονται και μετατρέπουν πάλι τις Αμύκλες σε Σκλαβοχώρι… Βρίσκεται πλέον ενώπιον ενός προβλήματος που άφησε να διογκωθεί, το οποίο δεν είναι μόνο κοινωνικό αλλά και ψυχολογικό.
Ως πολίτη τον τιμώ και τον σέβομαι.
Ως Δήμαρχο τον θεωρώ αναποτελεσματικό».

Η πρόταση της «Ελπίδας» θα είναι σαφής και συγκεκριμένη και δε θα αφορά μόνο την καταστολή, αλλά τη ριζική ρύθμιση και επίλυση του προβλήματος».