Γλυκό ροδοζάχαρη

Μία ακόμη συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
650 γρ τριαντάφυλλα (πέταλα) Μαγιάτικα
1 κιλό + 250 γρ ζάχαρη
2 φλ τσ νερό
3 κ γλ χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε τα πέταλα σε μια λεκάνη με νερό. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με 1 φλ τσ ζάχαρη και 3/4 φλ τσ νερό.
2. Τα σιγοβράζετε σκεπασμένα για 15′, τα ξεσκεπάζετε, ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό, δυναμώνετε την φωτιά και βράζετε το γλυκό, μέχρι να αρχίσουν
να εμφανίζονται μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια του.
3. Ξαφρίζετε το γλυκό και αφού βράσετε για 5′-8′, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Αδειάζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα γυάλινα
βάζα. Προσθέσατε περισσότερο χυμό λεμονιού, επειδή ζαχαρώνει εύκολα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κ σ γλυκόζη, που θα το βοηθήσει να μην ζαχαρώσει.