Τιραμισού με φράουλες από τη Μαίρη Παναγάκου

Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

Υλικά
8 φύλλα λευκή ζελατίνα
1 κιλό ώριμες φράουλες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
160 γρ ζάχαρη άχνη
6 κ σ λικέρ βατόμουρο ή τσέρι
500 γρ Ιταλικό τυρί μασκαρπόνε (όχι παγωμένο)
200 γρ πλήρες γιαούρτι (όχι παγωμένο)
1 φλ τσ κρέμα γάλακτος
400 γρ Cantuccini (Ιταλικά μπισκότα με καρύδια) ή παρόμοια

Τρόπος παρασκευής
1.    Χωρίζετε την ζελατίνα σε 3 και 5 φύλλα. Τα μουλιάζετε χωριστά σε κρύο νερό. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Κρατάτε μερικές για διακόσμηση.
2.    Χτυπάτε στο μπλέντερ 600 γρ από τις φράουλες και 60 γρ γρ ζάχαρη άχνη, μαζί με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού., μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
3.    Διαλύετε τα 3 φύλλα της μουλιασμένης ζελατίνας μέσα σε 6 κ σ χλιαρό λικέρ και τα προσθέτετε στο μείγμα που ετοιμάσατε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει.
4.    Στο μπλέντερ χτυπάτε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, 1 πρέζα αλάτι και 100 γρ από την κρέμα που ετοιμάσατε, για 2′-3′.
5.    Κόβετε και προσθέτετε σε καρεδάκια τις υπόλοιπες φράουλες, 3 κ σ από τον πουρέ φράουλας και τα υπόλοιπα 5 φύλλα της ζελατίνας, διαλυμένα σε ζεστό νερό.
6.    Ανακατεύετε απαλά, ώστε να πάρει το μείγμα μια ομοιόμορφη κόκκινη απόχρωση και να διακρίνονται τα καρεδάκια της φράουλας.  Σε ένα βαθύ μπολ στρώνετε το 1/3 περίπου από τα
μπισκότα. Επάνω τους απλώνετε 4 κ σ από τον πουρέ φράουλας και στην συνέχεια 1/3 από το μείγμα του γιαουρτιού. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, αλλά
η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι από το μείγμα του γιαουρτιού.
7.    Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τις φράουλες που έχετε κρατήσει, κομμένες σε φέτες ή σε βεντάλια.