Πασχαλινά κουλουράκια από τη Μαίρη Παναγάκου

Μοναδικές γεύσεις λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Υλικά
4 αυγά
6-7 φλ τσ αλεύρι μαλακό
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
2 φλ του καφέ, μαλακωμένο βούτυρο
1 κ γλ σόδα
2 κ γλ κρεμόριο

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε καλά το βούτυρο μόνο του, μέχρι να ασπρίσει και ρίχνετε την ζάχαρη. Έπειτα χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Μετά, την σόδα, το κρεμόριο και
τελευταίο το αλεύρι.

2. Τα ζυμώνετε καλά και τα πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε. Τα αλείφετε με χτυπημένο κρόκο αυγού που θα έχετε προσθέσει 1 κ γλ γλυκόζη, για να γυαλίσουν.

3. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′, στους 180ο αερόθερμου φούρνου. Όταν τα βγάλετε πρέπει να είναι μαλακά, γιατί όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν.
Σημ. το κρεμόριο αντικαθιστά το μπέκιν. 1 κ γλ μπέκιν ισούται με 1/2 κ γλ σόδα και 2/3 κ γλ κρεμόριο. Έχει την ιδιότητα να δίνει ωραίο χρώμα στα κουλουράκια και περισσότερο άρωμα.
Θα το βρείτε στα μπαχαράδικα ή στα μπαχάρια του S/M.